тепано (старо) сирење

брзи и бесни во Мариово.

Member

Putting the Gator to the Test

A Walk Through Besiste Cemetery

Saint Paraskeva Church in Besiste

Remembering Toše Proeski

Порака од Трајко Еленин за Света Петка 2016.

My Travel in Macedonia 2019

"Молзење овци во Бешиште" - помислете на овие прекрасни луѓе, следниот пат кога пиете млеко или јадете сирење.

Member

Бистра Вода во Мариовски Планини

Member

Демонстрација на прекрасната Баба Бисера од село Бешиште.

Народни приказни и народни песни од Бешиште, Мариово.

Само во Мариово - од полето за тутун до цигари

Мојата посета во Село Полчиште

Траги од Bојна во Мариово

Поздрави од Мариово и Вистински приказни кои ќе ве направат да се чувствувате убаво.

2010 - Се вратив во моето родно место, пешачев и многупати појдов до граничните планинини за да видам кои се должностите на сегашните овчари и го посматрав правењето на тепано (старо) сирење.

Member

Спомени од Света Петка прослава.

Member

Моето патување во Австралија

Народни приказни и народни песни од Бешиште, Мариово.

Петковден Оро # 1

The Beautiful Stallions of Mariovo

Slideshow of Selo Besiste in 2009

Мариово 2007 - Ден на Пикник.

2 до 4 нозе пријатели

Изработка на Тепано - Биено Сирење.

Continue watching

Get free access on any device.

Subscribe

Already a subscriber? Login