Вртење дома

На едно од моите крстарења со брод ми беше предадена белешка со љубезен гест. Едноставна човечка врска од осамен човек од екипажот од Перу, кој рече "Имам подарок за тебе“


Пораката е универзална - Срце далеку од родниот дом - Може да биде осамено... Секогаш тивко копнее

Превод: Неда Илиевска

besiste