Да ги зачуваме нашето село и спомените!

Веб -страница 10 -годишнина

Блог од: Милан Врглески

October 21, 2021

Здраво пријатели

Следниот месец е 10 -годишнина на мојата веб -страница www.besiste.com. Започна како пилот -проект и веднаш стана голем хит кај Македонците, особено оние што се поврзани со Мариово.

Според различни алатки за следење, гледачите ја посетуваа страницата од време на време од Европа, САД, Канада, Австралија и други земји, што беше изненадување за мене. Најновите статистики покажуваат просек од 225 посети дневно.

Исклучително сум задоволен од овие резултати и благодарен сум за убавите зборови од сограѓаните Македонци и добронамерници од други делови на светот.

Веб -страницата содржи илјадници фотографии, видеа, блогови и написи достапни на два јазика, кои не само што го доловуваат сјајот на минатото, туку и го одразуваат временскиот пустош.

Голема благодарност до мојата добра пријателка Неда Илиевска за напорната работа со преводот на веб -страницата од англиски на македонски-кирилица. Таа ме поддржува од првиот ден и сум многу среќен што најдов некој како Неда со висок калибар на знаење и интерес за старата земја.

Вашиот интерес и повратни информации се многу ценети. Ова досега беше многу позитивно искуство за мене и ќе продолжам да го споделувам со сите вас таму во сајбер -просторот.

Дозволете ни да ги сочуваме спомените!

Ви благодарам и имајте прекрасен ден.

besiste