Да ги зачуваме нашето село и спомените!

Повратни информации за мојата книга од една пријателка

Блог од: Милан Врглески

Торонто, Канада

June 20, 2020

Повратни информации за мојата книга од една пријателка - таа напиша:

Здраво Милан

Како што знаеш многу сне зафатени во животот, но секогаш кога имав малце слободно време, уживав да седам и да ја прочитам цела книгата. Си направил неверојатна работа - одлично остварување! Треба да бидеш многу горд со твојата книга, другите, особено Дејвид и Крис, и генерациите што доаѓаат ќе ти бидат благодарни засекогаш за тоа што си ги напишал твоите спомени и историјата на родното место. Со секоја генерација, се повеќе се губи, никогаш не се додава. Си направил одлично мој пријателе!

Пред да те запознам, не знаев ништо за Македонија. Ја најдов книгата и приказните за твоето детство многу интересни. Ти и твоето семејство живеевте многу едноставен, но исклучително тежок живот. Свет далечина од животот тука во Канада, неверојатно е да се види дека не се променил таму по сите овие години. Исто така, сакам да ти кажам дека треба да бидеш многу горд на сето она што го постигна во твојот живот а и семејството што го одгледавте. Откако ја прочитав твојата книга, го запознав повеќе мојот добар пријател, Милан Врглески, и многу повеќе разбрав зошто си толку горд со сè што правиш, зошто внимаваш да го направиш најдоброто дело, без оглед на задачата и зошто Ги цениш специјалните луѓе во твојот живот.

Доаѓаш од вредно работно семејство и култура кои ја знаат вредноста на напорна работа, каде опстанокот зависи од него секој ден. Ти благодарам за тоа што ми дозволи да ѕирнам во твоето минато, тоа ми беше голема чест!

Со почит; Кети

besiste