брзи и бесни во Мариово.

"Молзење овци во Бешиште" - помислете на овие прекрасни луѓе, следниот пат кога пиете млеко или јадете сирење.

Народни приказни и народни песни од Бешиште, Мариово.

Изработка на Тепано - Биено Сирење.

тепано (старо) сирење

Member

Putting the Gator to the Test

A Walk Through Besiste Cemetery

Saint Paraskeva Church in Besiste

Remembering Toše Proeski

Порака од Трајко Еленин за Света Петка 2016.

My Travel in Macedonia 2019

Member

Бистра Вода во Мариовски Планини

Member

Демонстрација на прекрасната Баба Бисера од село Бешиште.

Само во Мариово - од полето за тутун до цигари

Мојата посета во Село Полчиште

Траги од Bојна во Мариово

Поздрави од Мариово и Вистински приказни кои ќе ве направат да се чувствувате убаво.

2010 - Се вратив во моето родно место, пешачев и многупати појдов до граничните планинини за да видам кои се должностите на сегашните овчари и го посматрав правењето на тепано (старо) сирење.

Member

Спомени од Света Петка прослава.

Member

Моето патување во Австралија

Народни приказни и народни песни од Бешиште, Мариово.

Петковден Оро # 1

The Beautiful Stallions of Mariovo

Slideshow of Selo Besiste in 2009

Мариово 2007 - Ден на Пикник.

2 до 4 нозе пријатели

Subscribe Now

Subscription required: In order to view this video you must be a registered member.

Signup