Добредојдовте во Бешиште Мариово
Да ги зачуваме нашето село и спомените!

Дома

 

3.jpg
Photo 3 of 3

Добредојде!

 

Овој веб-сајт е посветен на сите оние кои го чуваат Мариово во своето срце, а посебно село Бешиште. Е посветен на сите кои ги гледаат дивите цвеќиња и синото небо, кој го чувствуваат ветрето на нивното лице, топлото сонце на нивниот образ, кога ќе ги затворат очите, кога сонуваат.Тој е посветен на сите оние кои сакаат да го зачуваат ова место во нивното срце засекогаш.

 

Убавото село Бешиште се наоѓа во регионот Мариово, на околу 50 километри јужно од градот Прилеп, во Република Македонија (ПЈРМ).

 

 

Основните причини

 

Главните причини за овој веб-сајт се за моја лична сатисфакција и, исто така, да допрат до секој кој има корени во Македонија, особено во регионот Мариово. Во изминатите неколку години сум објавил статии на некои од моите детски сеќавања и искуства кога растев во селото Бешиште. До денес повратна информација за статиите , видеата и фотографиите зсе многу позитивни и јас сум навистина благодарен за вашите коментари.

 

 

Ви благодариме писмо

 

Најмили пријатели и семејството,

Со отворено срце, јас би сакал да ја искористам оваа прилика и да му се заблагодарам на сите луѓе кои купиле или покажаа интерес за мојата само-објавена книга "Селски живот-Детски спомени" и оние (знаете кој сте) кои грациозно донираа малку повеќе пари кон мојата книга кампања.

Јас само што се вратив од патувањето во Мариово, на 8-ми ноември 2016, го планирав со намера да учествувам во свеченостите на годишниот Петковден во моето село; тоа беше многу убав ден и прослава. Другата причина на мојата посета беше да лично да ги посетам сите во селото, тоа беше големо задоволство и чест да се биде во можност да му однесам по едно плико на секој и на секое домаќинство во селото, беа вкупно 30 домови. На лично адресирано плико кое содржеше ракописно писмо преведено на кирилица од мојата драга пријателка Неда заедно со парите остварени од книгата, јас бев во можност лично да го заокружам тој број.

 

 

Бев трогнат од нивните бескрајните благодарења, топлите прегратки и бакнежи а многу од нив беа и со солзи во очите.

Повторно, јас би сакал да ви се заблагодарам за вашата поддршка и посебна благодарност на Неда Илиевска за нејзината напорна работа за адресирање и пишување на триесет одделни писма на кирилица.

Во наредните недели / месеци Јас ќе ги објавам моите најнови слики на мојот веб-сајт од луѓето во селото, многу од нив инсистираа да ги сликам. Тие драги и гостопримливи луѓе..

 

Авторски права @ 2011 - 2017   www.besiste.com   Сите права се задржани.

Контактирај ме |  за мене |  Посети |  Мои видеа |  Логирате

 

Последно ажурирање: June 19, 2017